Bio

Annabel15

picture by Lieke Romeijn

Annabel Laura is an independent musician, artist and yoga teacher based in the Netherlands. Living life with many passions, she translates her inspirations into music, drawings, paintings and guided movement and meditation.

She travels around the world with a healthy jungle fever, inspired by nature and pursuing a sustainable lifestyle, playing music everywhere she goes.
Weaving webs of inspiration, where art and music go hand in hand with the natural world and silence. She has a second base in Bali and travels often to the land of her ancestors Indonesia to tour and get inspired.

In 2017 she released her first album ‘Ibu Pertiwi’, meaning ‘Mother Earth’ or
‘Mother Land’ in Indonesian. This was celebrated in a packed Vondelkerk in Amsterdam.

Her first music video ‘See the Beauty’ premiered at the Dutch Film Festival and has toured extensively through Europe and Indonesia.

She loves sharing her music in yoga classes and shares her ‘Savasana concerts’ in many different places around the globe.

NEDERLANDS

Annabel Laura (1990), geboren in Eindhoven, is singer-songwriter en beeldend kunstenares voor wie vrijheid en natuur belangrijke thema’s zijn in haar werk. Haar muziek kan omschreven worden als ontspannende ‘liefdesliedjes’ geïnspireerd door de zee, de bomen en verre reizen. Bij een optreden van Annabel Laura delen het publiek en zij een moment van pure aanwezigheid en muzikale intimiteit.

De muziek van Annabel Laura kenmerkt zich door rauwe intieme gitaarklanken en en stemgeluid dat klinkt als het sensuele van Norah Jones, de pure expressie van Joan Baez en de open klanken van Julie Byrne. Haar intuïtieve composities kenmerken zich door eenvoud, die ruimte en rust biedt voor het verhaal dat ze vertelt. Met haar roots in Nederland en Indonesië, verwerkt ze in haar muziek ook de verschillende culturen die ze met zich meedraagt. De zoektocht naar de warme gemeenschap die ze ervaart in Indonesië wil ze waar ze ook speelt met haar publiek delen. Dit thema komt terug samen met andere verhalen over haar reizen, vrijheid en de kracht van kwetsbaarheid. Haar kleine, gevoelige liedjes komen recht uit het hart en worden gezongen in het Engels, Indonesisch en ook Nederlands.

Haar debuutalbum ‘Ibu Pertiwi’, wat ‘Moeder Aarde’ of ‘Moederland’ in het Indonesisch betekent, kwam uit in 2017 en leidde o.a. tot optredens in een volle Vondelkerk, uitgebreide tour in Indonesië waar ze speelde op het International Indie Music festival in Jakarta en Ubud Betelnut in Bali. Haar videoclip ‘See the Beauty’ ging in premiere op het Nederlands Filmfestival 2018. In 2020 bracht ze haar EP ‘Wings To Fly’ uit, deels geschreven en opgenomen in Indonesië.

Annabel treedt zowel solo op als in verschillende bezettingen, variërend van duo’s met gitaristen Bram van Langen en Bram Stadhouders of cellist (Keimpke Zigterman, Tjalle Rens), tot trio (gitaar, cello, zang) of vijfkoppige band. Naast podia en muziekfestivals in Nederland als Het Paard (Den Haag), de bekende Horizontoer (Waddeneilanden) en Concerto (Amsterdam) brengt haar veelzijdigheid in de muziek haar ook internationaal (concerten in o.a. Indonesië, België, Duitsland, Spanje en Portugal)

Als multi-instrumentalist in de band ‘Under The Surface’ was ze te horen in jazzpodia zoals het Bimhuis, De Doelen, Tivoli en vele andere podia.

‘De stem van Annabel is rustgevend’ – Algemeen Dagblad
‘Het is zo ontzettend mooi dat het je kippenvel bezorgt tot in je kaken’ – Yoga Magazine

%d bloggers like this: